Ugorj be hozzánk egy órára!

    Idén is megrendezésre kerül a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán az "Ugorj be hozzánk egy órára!" rendezvénysorozat május 2-13. között (az írásbeli érettségik ideje alatt) az SZTE Oktatási Igazgatóságának és az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának támogatásával.

    A Biológia Intézet érdekes kísérletekkel, körbevezetéssel, laborbemutatókkal várja az érdeklődő középiskolai csoportokat! A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, az alábbi elérhetőségen érdeklődhetnek a programokkal kapcsolatban:

Biológia Intézet:

A Biológia Intézet bemutatása - megbeszélés szerint, intézeti körbevezetés, látogatás a Füvészkertbe.

Helyszín: SZTE TTIK Biológia Intézet, Szeged, Közép fasor 52. és SZTE Füvészkert, Szeged, Lövölde út 42.

Időpont: 2022. május 2-13. között

Intézeti kapcsolattartó neve, elérhetősége: Balázs Dóra (dora.balazs91@gmail.com)

    Milyen élmények várnak a hozzánk érkező diákokra? Márciusban ismét középiskolások látogattak a Biológia Intézetbe - Zeller Dalma vezetésével érkeztek a diákok a Patrona Hungariae Gimnáziumból, Budapestről.


    Ezúttal három tanszék várta a diákokat: a Mikrobiológiai Tanszék közreműködésével mikroszkópoztak, megismerkedtek a gombák izgalmas világával, Növénybiológiai Tanszéken bepillanthattak az ott zajló kutatásokba és laborokba, a Biokémiai és Molekuláris Biológiai Tanszéken pedig a gélfuttatást próbálhatták ki a tanulók és a muslicákkal is megismerkedhettek közelebbről.