Nyári Biológus Tábor az Intézetben


A DOSZ Biológiai és Kémiai Tudományok Osztálya és a Biológia Intézet szervezésében Biológos Tábor került megrendezésre július 11-13. között a Biológia Intézetben! Középiskolás diákoknak meghirdetett háromnapos tábor iránt hatalmas volt az érdeklődés, az idei turnusba 20 érdeklődő tanulót tudtunk fogadni, akik többek között Győrből, Dunaújvárosból, Kőszegről és Budapestről érkeztek hozzánk.

Változatos programokkal vártuk a diákokat: meglátogattuk a Füvészkertet és a Vadasparkot, laborfeladatokat próbálhattak ki a Mikrobiológiai, Biokémiai és Molekuláris Biológiai és az Embertani Tanszékek munkatársainak jóvoltából, emellett pedig a bográcsozós esten és vetélkedőn egymással is megismerkedhettek a résztvevők. Betekintést nyerhettek a tanszékeken folyó munkálatokba és az SZBK-ban található növényi fenotipizáló kamra működésével is megismerkedhettek.
A diákok a Móra Kollégiumban pihenhették ki a napok fáradalmait, a napi étkezéseket pedig az SZBK menzája biztosította a csapatnak!

Reméljük, hogy jól éreztétek magatokat, várunk vissza Benneteket máskor is!
Köszönjük szépen minden támogatónak, résztvevőnek és segítőnek a munkáját, akik nélkül nem valósulhatott volna meg ez a program!